Att göra vid Årås

Årås Säteri & Trädgårdar är en fantastisk plats som ligger i naturreservatet Årås. Här finns alla förutsättningar för skön avkoppling, men om du känner för att hitta på något så finns det många aktiviteter i området och i närliggande trakter att uppleva!

VANDRING & CYKLING

För den som gillar utomhusaktiviteter finns det mycket. man kan till exempel ta en vandring eller cykeltur längs någon av de olika leder som startar och slutar vid Årås Kvarn. För den som inte har med sig finns cyklar att hyra hos oss.

VATTEN & BÅT

.

För den som vill ta ett dopp, fiska eller göra en kanottur finns det alla möjligheter i sjöarna Jogen och Vållern som ligger alldeles intill. Kanoter och båt finns att hyra.

GOLF

.

För golfentusiaster finns det två spännande alternativ i närheten. Ryfors Golfbana, som är Sveriges första och äldsta. Den ligger 15 km från Årås. Ulricehamns Golfbana är en annan möjlighet som ligger 20 km bort.

EKOMUSEUM VÄSTERGÖTLAND

Årås ingår i ”Kulturvägen Ekomuseum Västergötland”, som bjuder på många besöksmål och aktiviteter. Här finns bland annat den välkända Ekhagens Forntidsby där man kan uppleva hur människor levde och bodde på förhistorisk tid.

VILDMARKSLEDEN

Vandra längs den natursköna ”Vildmarksleden” som både startar och slutar vid Årås Kvarn. Du väljer själv om du vill vandra 8,4 km eller 4 km. Längs leden finns anslagstavlor som berättar om naturen och omgivningen.

ÄNGLALEDEN

Vandra längs den natursköna ”Vildmarksleden” som startar och slutar vid Årås Kvarn, 8,3 km eller 4 km. Det finns anslagstavlor längs leden som berättar om naturen och omgivningen.

ÄNGLALEDEN

Vandra längs den natursköna ”Vildmarksleden” som startar och slutar vid Årås Kvarn, 8,4 km eller 4 km. Det finns anslagstavlor längs leden som berättar om naturen och omgivningen.

SJUHÄRADSLEDEN, ETAPP 9 OCH 10

Sjuhäradsleden etapp 9
En lättgången etapp. Den börjar med asfalt men övergår sedan till mindre grusvägar i det vackra landskapet. Här passeras några mindre samhällen och byar med ursprung från medeltiden. Här är odlingslandskap i ådalen men är i övrigt kuperad skogsbygd.

Sjuhäradsleden, etapp 10
En lätt etapp som enbart går på väg, mestadels på grusväg till Ryfors. För att ta sig de sista drygt 6 km till Mullsjö går leden in i skogen igen och följer Södra Vätterleden. På den sträckan passerar man den vackra Trollsjön, en liten strand vid Stråken och 300 årig gammal tallskog. Leden slutar vid det anrika Hotel Mullsjö.

Läs mer på denna sidan.