Kvarnen på Årås

Kvarnen byggdes på 1930-talet av dåvarande ägare till Årås Säteri. Den var i drift fram till slutet av 1940-talet men förföll under många år innan den 1983 köptes av Bygdegårdsföreningen. Föreningen renoverade och omvandlade kvarnen till en tillgänglighetsannpassad och fantastisk byggnad för olika typer av evenemang och som bygdegård för traktens innevånare.

Våning 1: Kafeet/puben
Caféet/Puben är beläget på första våningen här är det en rustik inredning som skapar en härlig atmosfär. Det finns gott om plats för 60 personer.

Köket
Köket ligger på första våningen i anslutning till caféet och puben. Det är väl utrustat och godkänt.  Diskmaskinen är av ”storköksmodell”, vilket gör den både snabb och effektiv, det finns en mathiss för enkel transport mellan våningarna av mat och porslin.

Våning 2: Matsalen
Ett vackert ljust rum med möjlighet att duka För upp till 60 personer.

Våning 3: Festlokalen
En stor och härlig festlokal med högt till tak ligger på tredje våningen och rymmer drygt 100 personer vid sittande middag.

Arenan/dansbanan
Kan användas för dans, fest eller möten, den ligger vackert med utsikt över två sjöar och i närhet till kvarnen där det finns ett välutrustat kök. Det finns ström till att koppla in både Ljus och Ljud.